Премиера на "Решението" – спектакъл по сценарий на Александър Мануилов, награден в конкурса за драматургични текстове "Там беше/ Едно време тук ще бъде"

На 22 и 23 февруари от 19:00 ч. в Зала № 2 на Регионалния център за съвременни изкуства Топлоцентрала са премиерните представления на "Решението" – спектакъл, създаден по сценарий на Александър Мануилов, който беше класиран на първо място сред наградените три сценария в проведения от Столична община, "Асоциация за свободен театър" (АСТ) и Tou Scene конкурс за драматургични текстове "Там беше/ Едно време тук ще бъде", проведен през 2023 година.

"Решението" е пиеса ситуация и дизайн за театрална вечер, разглеждаща темите за вътрешната лична корупция, важните и често невидими за чужди очи решения, които могат да променят посоката на човешкия живот. Има колебания, писма, дилеми, въпроси, заплетена и многопластова любовна история, малко държавна антиутопия, прекрасни артисти и възможност публиката да реши как иска да завърши всичко това.

Участват: Василия Дребова, Явор Костов-Йондин, Емилия Тончева.

Конкурсът и реализацията на спектаклите се осъществяват в рамките на проект BGCULTURE-2.001-0090 "Утвърждаване на РЦСИ "Топлоцентрала" като модерно пространство за изкуство, култура и диалог", който се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 199 996,93 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП 2014 – 2021 г. по Програма PA14 "Културно предприемачество, наследство и сътрудничество" и се осъществява от Столичната община в партньорство с Tou Scene, Ставангер, Норвегия и АСТ "Асоциация за свободен театър".

 

22.02.2024