Васил Терзиев: Децентрализацията е важна, за да има по-справедлив модел за финансиране и взимане на решения в полза на гражданите

"Децентрализацията на работа е важна, за да има по-честен модел за финансиране и взимане на решения. Това включва и активен диалог с всички успешни кметовете и с държавата. Радваме се, че премиерът акад. Денков и финансовият министър Василев се отзоваха, и очакваме диалогът с местната власт да продължи. Надявам се на местно ниво да постигнем принципите на прозрачност в служба на нашия работодател – гражданите." Това заяви в изказването си кметът на София Васил Терзиев на събитие на в. "24 часа" – "Общините – перспектива 2027".

Васил Терзиев подчерта, че изборите свършиха и трябва да работим за гражданите. По думите на кмета на София: ?Няма да има различно третиране на който и да било районен кмет, независимо от коя политическа партия е. Ще търсим възможност те да свършат най-добре работата, за която са ги избрали гражданите, които са нашият работодател. Това включва децентрализация в рамките на София, – каза също столичният кмет и посочи, че е – "важно кметовете на райони да имат контролните инструменти и най-бързо да взимат решения, защото всички граждани са техният работодател.
Децентрализацията като модел на работа на местно ниво и взаимодействие с централната власт трябва да бъде построена от най-високо ниво в държавата до малкото кметство" – заяви също Терзиев.

?????

 

 

24.11.2023