Кметът Фандъкова участва в инициативата ?Студенти за безопасност на пътя“

 

"Заедно да се обявим за безопасност на пътя в името на живота и здравето на хората" – каза кметът Фандъкова

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова поздрави участниците в инициативата ?Студенти за безопасност на пътя“ и се включи в дрифт
демонстрацията на Ангел Караньотов в двора на Националната спортна академия (НСА). Инициативата е на студенти от специалността ?Автомобилен и мотоциклетен спорт“ и Националната спортна академия и е насочена към младите хора на България с призив за отговорно шофиране.

"Заедно трябва да се обявим срещу безрасъдството на пътя. Заедно – за безопасност на пътя в името на живота и здравето на хората" – каза кметът Йорданка Фандъкова.

?Няма нищо по-ценно от човешкия живот и здраве, но, за съжаление, ежедневно сме свидетели на пътни инциденти, като особено тежки са тези, при които водачите са употребили алкохол или наркотици" – каза столичният кмет.

Фандъкова отбеляза, че "днес се навършват три години от смъртта на журналиста Милен Цветков. Само за вчерашния ден в страната са станали 19 пътнотранспортни проишествия с 26 ранени души", посочи също кметът.


Кметът поздрави НСА и студентите за организацията, както и всички участници като аварийните екипи от Столична община, които са винаги на терен. По думите на кмета "спортистите сте хората, които знаете какво е адреналин и в същото време знаете какво е отговорност. Затова вашият глас ще бъде чут и разбран от младите хора", посочи също кметът Фандъкова.

Кметът Фандъкова участва и в дрифт демонстрацията с Ангел Караньотов.

Кметът на София Йорданка Фандъкова каза, че настоява за повече камери за скорост по пътищата, защото те дават резултати. Столична община постави 32 броя радарни табла, които засичат и визуализират моментната скорост на превозните средства и показват, че десетки хиляди са случаите на превишена скорост в града.

Столична община работи за обучението на деца и ученици по безопасност движение на пътя. За последните години са изградени и реновирани близо 130 интерактивни площадки по безопасност на движението в детски градини, училища и междублокови пространства. Предстои откриване на модул ?Пътна безопасност“ на общинския полигон, стопанисван от дирекция ?Аварийна помощ и превенция“.


 

19.04.2023