Никола Лютов е новият зам.-кмет по направление “Правен и административен контрол” в Столичната община

Никола Лютов е назначен за зам.-кмет по правен и административен контрол в Столичната община (СО). Той ще отговаря за управлението и структурирането на правните и административните процеси.

“Направление “Правен и административен контрол” заема ключово място в процеса по изграждането на доверие към общината. Работата на СО трябва да отговаря на високите обществени очаквания за прозрачност и справедливо управление на обществен ресурс. Визията ни за развитие на правната и административната дейност има силен антикорупционен фокус. Планираме да създадем ново звено, което да има една единствена цел – антикорупция.  

Юридическите структури на Столичната община, със своя голям екип и досег до множество сфери на правото, имат и огромен потенциал да се превърнат в място за обучаване и развитие на правен талант и това ще бъде още един важен фокус на нашето управление. Желанието ни е СО да привлича млади, енергични и компетентни юристи, които обичат това, което правят, и искат да се развиват кариерно”, коментира Лютов.

Никола Лютов се дипломира като бакалавър по специалност "Право" в Лондон, специализира "Международно бизнес право" в Атина и завършва магистратура по "Финансово право" в Чикаго с фокус върху корпоративна и банкова несъстоятелност и преструктуриране.

Придобива правен опит в световни лидери в индустрията като KPMG, Deloitte и CMS Cameron McKenna. Работи като консултант на частна практика в сферата на финансовото право, несъстоятелността, преструктуриранията и управлението на инвестиционни активи.

19.12.2023