Покана за участие в първото издание на "Клуб за кинопроизводство 2030 София"

Първо издание на ''Клуб по кинопроизводство София 2030", реализиран от "Тру Стори Продакшън" с финансовата подкрепа на Програма "Култура" на Столичната община, направление "София – творчески град на киното (под егидата на ЮНЕСКО)"


Създайте вашия филм със съдействието на специалисти от световно ниво и запазете авторските права на произведението си! Кандидатствайте за първото издание на ''Клуб по кинопроизводство София 2030'' на the8storychannel@gmail.com най-късно до 8 май 2024 г.

Изпратете кандидатурата с трите си имена, телефон за връзка и отговори на въпросите:
1. Какво следвате и имате ли някакъв опит до момента в създаването на филми?
2. В коя сфера на филмопроизводството искате да се развивате?
3. Какви истории искате да разказвате?

Условието за успешно завършване на първото издание на ''Клуб по кинопроизводство София 2030'' е реализиране на късометражен или пълнометражен филм по избрана от вас тема (филмът може да е игрален, документален или документален с възстановки).
Не се заплаща такса за участие. Проектът се финансира от Програма "Култура" на Столичната община, направление "София – творчески град на киното (под  егидата на ЮНЕСКО)".

Лекции, дискусии и създаване на вашия филм с Алан Гилмор, Тревор Ван Юден, Джанина Байкушева, Преслав Вълчев, Ерик Басан, Явор Чавдаров, Виктория Ангелова, Делян Калоянов и други гости е изненада.
Част от филмите, по които са работили са "Хари Потър", "X-Мен", "Непобедимите", "Хелбой", "Бо Нан За", "Жената, която преплува морето" и много други.

Ще научите и придобиете опит във: Продуцентство, Режисура, Превръщане на избрана история в сценарий, Продукция (декор, костюми, снимачна техника и операторство), Поведение зад и пред камера, Филмова музика, Постпродукция и разпространение на филма.

Кога?
От 10 май до 5 юни 2024 г. теория (лекции, дискусии и споделяне на опит). Три пъти по един час на седмица – от 17:30 ч. до 18:30 или от 18:30 ч. до 19:30 ч.
От 5 юни до 1 септември 2024 г. имате възможност да заснемете и завършите вашия филм самостоятелно или в група. Вие сами решавате интензитета и колко време ще отделите за снимките и продукцията.

Къде?
Регионален център за съвременни изкуства "Топлоцентрала". 

02.05.2024