Премиера на ?Другите“ – спектакъл, награден в конкурса за драматургични текстове ?Там беше/ Едно време тук ще бъде“

На 29 януари от 19:00 ч. в Зала 4 на РЦСИ ?Топлоцентрала“ ще се състои премиерата на спектакъла ?Другите“, създаден по сценарий на Теодора Георгиева и е един от трите наградени сценария в проведения от Столична община, АСТ Асоциация за свободен театър и Tou Scene конкурс за драматургични текстове ?Там беше/ Едно време тук ще бъде“, проведен през 2023 година.

Конкурсът и реализацията на спектаклите се осъществяват в рамките на проект BGCULTURE-2.001-0090 "Утвърждаване на РЦСИ "Топлоцентрала" като модерно пространство за изкуство, култура и диалог", който се изпълнява с финансова подкрепа в размер на 199 996,93 евро, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на ЕИП 2014-2021 г. по Програма PA14 ?Културно предприемачество, наследство и сътрудничество” и се осъществява от Столична община в партньорство с Tou Scene, Ставангер, Норвегия и АСТ Асоциация за свободен театър.

На 22 февруари в "Топлоцентрала" продължават представянията на победителите от конкурса с премиера на ?Решението“ по класирания на първо място сценарий на Александър Мануилов.
През март ще бъде премиерата на третия финалист в конкурса –  Пламен Харманджиев. В зала 4 на "Топлоцентрала" ще гледаме спектакъла ?16-и юни“.

За Теодора Георгиева, автор на ?Другите“
Теодора Георгиева е завършила специалност ?Драматургия“ в НАТФИЗ ?Кръстьо Сарафов“ и ?Педагогика на масовата и художествена комуникация“ в СУ ?Св. Климент Охридски“.
Пише куклени и драматични пиеси, които се играят на сцените на Младежки театър ?Николай Бинев“, Театрална работилница "Сфумато", Драматично-куклен театър ?Константин Величков“, Пазарджик, Държавен куклен театър ?Георги Митев“, Ямбол, Държавен куклен театър – Сливен.
Теодора Георгиева има номинация за ?Аскеер“ за Съвременна българска драматургия за пиесата си ?Междинна зона“ през 2023 година.

 

29.01.2024