Роди се 46-ото бебе по Програмата "Инвитро" на Столичната община

Момиченце е 46-ото бебе, родено след участие на родителите в Програмата на Столична община за финансово подпомагане на двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки.

Ема е с мерки 3 020 гр и 49 см. Тя се появи след повече от 5 години борба на семейството да има своя рожба.

"Знам, че освен на д-р Стаменов, дължа огромна благодарност и на вас от "Майки за донорството", и на Столична община за щастието, което дойде в живота ни. Много ви благодаря, бъдете живи и здрави и продължавайте да сбъдвате мечти заедно с прекрасните доктори от болница "Надежда" – пише майката на Ема в писмо до фондацията.

От края на 2015 г. насам Столичната община подпомага жени с репродуктивни проблеми по Програмата, която бе създадена съвместно с организациите "Майки за донорство" и "Искам бебе".

От 2022 г. Столичната община вече финансира до два инвитро опита с донорски яйцеклетки на всяка двойка, която е одобрена от комисията от лекари, специалисти и общински съветници.  

До момента Общината има информация, че след участие в нейната Програма, са родени общо 17 момичета и 29 момчета.

Подробности за Програмата и кандидатстването по нея може да намерите на страницата на Столична община /en/programms-invitro  

30.11.2023